Clubul de robotică

Un loc unic pentru elevii din școală: Clubul de robotică


3/02/2020

Între copii și roboți atracția e una firească. Acest lucru se simte cel mai bine în cadrul Clubului de robotică al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alexandria. Lansat în cadrul proiectului Erasmus + „Schools coding - robots meting”, își propune să inițieze elevii în tainele programării. La acest club participă elevi pasionați de programare, plini de entuziasm care îşi doresc să îşi cultive pasiunea pentru tehnologie într-un cadru nonformal în care își pot dezvolta gândirea analitică şi creativitatea, cursurile fiind gratuite.

Elevii sunt foarte încântaţi de această idee și participă cu mult drag şi interes la toate activităţile clubului.

Vin la Clubul de robotică pentru ca mă simt foarte bine aici. Robotul Edison este special, deoarece poate fi programat sã execute mai multe activitãƫi cum ar fi: sã urmãreascã lumina, sã urmeze un traseu sub forma unui labirint, sã meargã pe linie sau sã reproducã o melodie. De asemenea, poate fi imbunatatitt cu piese lego putând ridica și transporta diferite obiecte. Unii dintre copii și-au dorit atât de mult un robot Edison, încât i-au scris lui Moș Crãciun sã le aducã propriul lor robot pe care sa-l programeze mereu.” spune Bogdan Moldoveanu, un elev pasionat de robotică.

Dumitrache Denis este un alt elev pasionat de programare: “Roboţii sunt pasiunea mea. Îmi place să îmi petrec timpul alături de colegii de la club. Pasiunea pentru științele exacte, motivația și ambiția ne unesc. Alături de prietenii mei, învăț cum să construiesc și să programez roboți. Clubul ne ajută să ne decidem în alegerea unei meserii pe viitor, cum ar fi cea de programator.”

Nu doar copiii sunt încântați de Clubul de robotică.

,,IT-ul înseamnă mai mult decât tablete și jocuri pe calculator. Plăcerea copiilor de a consuma tehnologie trebuie gestionată responsabil și direcționată spre o cale creativă. Aceasta se poate transforma în abilități de a crea jocuri, de a construi și a programa roboți sau de a ști cum să folosești internetul și calculatorul în activitățile de zi cu zi. Îmi place ideea acestui club care este unic în Alexandria și care reprezinta un avantaj pentru elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, consideră doamna Groseanu Gina, cadru didactic și parinte al unui elev înscris la Clubul de robotică.

Grasa Cãtalin Andrei ( IV A)

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image