Ateliere de educație media

30/10/2020

ATELIER ONLINE PE TEMA TITLURI INFORMATIVE ȘI CLICKBAIT

Elevii clasei a VII-a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alexandria în cadrul Proiectului Erasmus+„Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow , sub coordonarea doamnelor Voicu-Popescu Corina și Groseanu-Lungu Gina, au participat în data de 29 octombrie 2020 la un atelier de lucru pe tema TITLURI INFORMATIVE ȘI CLICKBAIT.

În cadrul activității elevii au învățat ce sunt titlurile informative, cum trebuie să fie scris corect un titlu, astfel încât să atragă mai mulți cititori, importanța subtitlului și supertitlului într-un articol. Au comparat articole cu titluri informative și titluri senzaționale scoțând în evidență dorința jurnaliștilor de a atrage cât mai mulți cititori folosindu-se de titluri senzaționale.

S-au luat spre analiză articole de pe siteul ziarului Teleormanul urmărindu-se aspectele prezentate mai sus .

Elevii au realizat aprecieri asupra elementelor componente ale articolelor și au schițat unele observații cheie care au fost dezbătute.

În urma activității, elevii au prezentat feedbackul :

Elevul Ionița Liviu menționează: „Activitatea a fost foarte interesantă și acum știu cum pot evita eroarea dată de un titlu momeală. De acum o să știm să alegem titlul potrivit pentru articolele pe care le vom scrie în ziarul școlii.”

Eleva Desculțu Miruna spune: „ Nu trebuie întotdeauna să dăm crezare titlului unui articol, deoarece de foarte multe ori conținutul articolului nu este în concordanță cu titlul”.

În ceea ce privește coordonarea atelierului, elevul Drăghici Octavian punctează: ,,Mulțumim doamnelor profesor pentru implicare și preocuparea ca noi să avem o educatie mass-media, să putem face diferența dintre un titlu momeală și un titlu adevărat!”.

GROSEANU TEODORA - VII B

Foto: Octavian Drăghici - VII B